Home Lajme MAQEDONI Banka Evropiane e Investimeve siguroi 100 milionë euro hua për Maqedoninë

MAQEDONI Banka Evropiane e Investimeve siguroi 100 milionë euro hua për Maqedoninë

146
0
SHARE
Wads of euro banknotes are stacked in a pile at the GSA Austria (Money Service Austria) company's headquarters in Vienna July 22, 2013. REUTERS/Leonhard Foeger

Në vitin 2012, Banka Evropiane e Investimeve (BEI) ka siguruar 100 milionë hua për Maqedoninë për mbështetje të zhvillimit, përmirësimit të qasjes në financa për ndërmarrje të vogla dhe të mesme.

Sipas korrespondentit të AIM-së nga Luksemburgu, kjo është pohuar nga vetë banka e BE-së dhe këto para janë pjesë e buxhetit prej 6 miliardë euro të ndara për Ballkanin Perëndimor.

BEI deklaron se me këto mjete BE-ja ka kontribuar në hapjen e 16.5 mijë vendeve të punës. Janë siguruar financime të 44 ndërmarjeve të vogla ose të mesme dhe katër ndërmarje mesatare të mëdhaja.(LAJM)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here