Home Bota Meksika është në rrugë për të thyer një rekord të turbullt.

Meksika është në rrugë për të thyer një rekord të turbullt.

105
0
SHARE

Me një mesatare prej 69 vrasjesh në ditë, 2017 duket se do të jetë viti më i dhunshëm i Meksikës, dhe tetori i muajit të tij më të përgjakshëm.

 

Me një numër prej 2,371 personash, në tetor ka pasur më shumë vrasje në vend se në çdo muaj gjatë 20 viteve të fundit.

 

Deri në fund të nëntorit 2017 pritet të ketë kaluar vitin 2011 si viti më i përgjakshëm që kur qeveria filloi të publikojë të dhëna. Ka një mesatare prej 69 vrasjesh në ditë, duke marrë gjithsej vrasjet mbarëkombëtare në 20,878 deri më tani.

 

Baja California Sur është një nga shtetet që ka parë rritjen më të madhe të vrasjeve: 409 në dhjetë muajt e parë të vitit 2017, 178 përqind më shumë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar.AlbaSOS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here